АДМИРАЛ

АДМИРАЛ

Производител:UPL
Модел: инсектицид
Наличност В наличност

Селективен инсектицид срещу оранжерийна белокрилка безвреден за околната среда.


ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ: 02 9434 761

Селективен инсектицид срещу оранжерийна белокрилка безвреден за околната среда

Адмирал 10ЕК е инсектицид, съдържащ пирипроксифен, действащ като ювенилния хормон, който играе важна роля в цикъла на метаморфоза на насекомите. Напълно безвреден за околната среда, препаратът може да се използва като основен компонент на интегрираната растителна защита при оранжерийни култури. Той може да се продава свободно на населението, карантинен срок преди беритба само 3 дни.

При оранжерийното производство на домати, краставици и пипер, моментът на приложение на препарата се определя въз основа на наблюдение на популацията. Ювенилноподобното действие засяга развитието на лаврите и нимфите. Възрастните не загиват, но поради въздействието на препарата женските снасят стерилни яйца. Това рязко снижава числеността на популацията и е определящо за трайния ефект от Адмирал10ЕК.

Препаратът се прилага по време на оранжерийното производство най-много двукратно през интервал от 14 дни, за да се избегне развитие на резистентност. Продуктът осигурява защита в продължение на 4 до 6 седмици.

Осигуряване на биологична активност

Количеството на изпръсквания разтвор трябва да се регулира в зависимост от реално третираната листна маса, като се поддържа концентрацията за осигуряване на достатъчна биологична активност, независимо от изпръсканото количество. При оранжерийни краставици към разтвора да се добавя малко прилепител.

Култура Вредител Доза (конц.)
мл/дка
Вода
л/дка
Карантинен срок
(дни)
Домати, краставици
(парникови)
Оранжерийна белокрилка
Trialeurodes vaporariorum
0.05% 100 3