ТРИОМАКС 45 ВП

ТРИОМАКС 45 ВП

Производител:АГРИЯ АД
Модел: Фунгицид
Наличност В наличност

Комбиниран фунгицид с контактно, предпазно, системно и лекуващо действие. Продуктът е с изключително високи резултати в борбата с причинителя на картофена мана – Phytophthora infestans.

ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ: 088 477 2005

Комбиниран фунгицид с контактно, предпазно, системно и лекуващо действие. Продуктът е с изключително високи резултати в борбата с причинителя на картофена мана – Phytophthora infestans.

АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:
• 4% СИМОКСАНИЛ
• 29% МЕД ПОД ФОРМАТА НА МЕДЕН ОКСИХЛОРИД
• 12% МАНКОЗЕБ

Борбата е ефикасна когато започне веднага след поява на първите”мазни” петна. Разход на работен разтвор: 60-100 л/дка (в зависимост от големината на листната маса).
Техника и особености на приложение – прилага се с обикновена наземна техника.

КАРАНТИНЕН СРОК: 14 дни

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ НА ТРИОМАКС 45 ВП - След третиране активните вещества – манкозеб и мед, се отлагат по повърхността на листата и ги предпазват от проникване на зараза. Симоксанилът прониква в листната тъкан и бързо унищожава вече развиващите се патогени. Вследствие на това ТРИОМАКС 45 ВП стопира развитието на мицела и действието на гъбните патогени и се осигурява по-нататъшното нормално развитие на културите. Лекуващото действие най-добре се проявява, ако третирането е проведено през първата половина на инкубационния период (до 3-тия ден от заразяването).

СЪВЕТ НА СПЕЦИАЛИСТА: За получаване на добър ефект е необходимо да се осигури добро напръскване и равномерно покритие на третираните растения.
Количеството на работния разтвор трябва да се увеличава с нарастването на листната маса при всяко следващо пръскане, така че да се получава сигурно покритие на старата и на новата листна маса. Препоръчваме да се пръска рано сутрин или вечер при температури под 28 °С. Успешно се комбинира с продукти срещу причинители на брашнести мани.
Да се прилага 2-3 пъти по време на вегетацията на културата. При необходимост от повече третирания е необходимо да се използват продукти на различна химична основа. По този начин се повишава ефективността от продукта и се намалява опасността от придобиване на устойчивост към него.

ПРЕДИМСТВА:
• Комбинация от три активни вещества с изявен синергизъм помежду си.
• Без да влияе на органолептичните качества.
• Засилва естествените защитни механизми на растенията срещу стресови фактори.
• В указаната доза продуктът е смесим с други фунгициди, инсектициди и листни торове.