ЕЛАСТИК УЛТРА

ЕЛАСТИК УЛТРА

Производител:UPL
Модел: прилепител
Наличност В наличност

Еластик е супер прилепител за третиране на рапица, кориандър и бобови култури преди жътва за предотвратяване на загубите преди и по време на реколтиране.

ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ: 02 9434 761

Еластик е супер прилепител за третиране на рапица, кориандър и бобови култури преди жътва за предотвратяване на загубите преди и по време на реколтиране.

Супер прилепител

  • Гарантирано прилепване при различни атмосферни условия
  • Подпомага естественото и едновременното узряване на семената в третираните растения
  • Намаля съществено загубите преди и по време на жътва
  • Съвместна употреба с десиканти и дефолианти
  • Не допуска заплевеляване от рапица в сеитбообращението
  • Възможност за прилагане с наземна и въздушна техника

Еластик е супер прилепител за третиране на рапица и бобови преди жътва за предотвратяване на загубите преди и по време на реколтиране.

  • Употребата на Еластик повишава средно добива с 15 – 25%
  • У нас доказана разлика (до сега) от 7 до 50 лв/дка чист доход

Начин на действие

30-60 минути след напръскване Еластик образува равномерен полимерен слой върху чушките, който не възпрепятства естествения процес на узряване. Дори обратното – предизвиква едновременно и дружно узряване а растенията, като повишава качеството на готовата продукция. Образуването на полимерния слой не зависи от дневното осветление. Това позволява приложения дори в късния следобед. Слоят от Еластик ограничава разпукването на чушките при силно слънце, последвано от валежи и ветрове, разпукването причинено от механично търкане на растенията едно в друго или с работните органи на комбайна, както и разпукването при закъсняла жътва.

Начин на приложение

Еластик се прилага в доза 80 – 100 мл/дка, 2 – 4 седмици преди жътвата. По това време чушките на рапицата са светлзелени на цвят, все още гъвкави и могат да се огънат във формата на буквата U или V без разпукване и опадане на семената. При грах се прилага по време на растежа, когато семената още имат горчив вкус.

Използвайте 25 – 50 литра работен разтвор при наземно приложение и минимум 7 – 9 литра работен разтвор на декар при авиотретиране.

В заплевелени култури Еластик може да се приложи в дози 50 – 70 мл/дка с десикант или глифозат в официално регистрираната им доза и момент на приложение (15 дни преди жътва за глифозата).