РУУТ

РУУТ

Производител:UPL
Модел: растежен регулатор
Наличност В наличност

Специализиран листен препарат за бързо вкореняване и успешно презимуване

Руут е специализиран листен препарат за бързо вкореняване и успешно презимуване с последващо оптимално развитие и усилено плододаване на царевица, слънчоглед, рапица, бобови, тревни смески и житни култури.


ТЕЛЕФОН ЗА ПОРЪЧКИ: 02 9434 761

Специализиран листен препарат за бързо вкореняване и успешно презимуване

Руут е специализиран листен препарат за бързо вкореняване и успешно презимуване с последващо оптимално развитие и усилено плододаване на царевица, слънчоглед, рапица, бобови, тревни смески и житни култури.

 • Успешно презимуване на културите.
 • По-развити корени и бързо нарастване.
 • По-добро усвояване на светлина, храна и вода.
 • Стабилни добиви и качествена продукция.

Руут издига на качествено ново ниво метаболизма и продуктивността на растенията. Той е листноприложим препарат, който съдържа цинк, азот и микроелементи в лесноусвояема хелатна форма. Формулацията е създадена въз основа на най-съвременните научни разработки за торени и е патентно защитена. Това е единствен по рода си молекулярен комплекс доближаващ се максимално до структурата на естествения хлорофил. Веднъж подаден в началото на вегетацията, Руут цялостно влияе на растенията, не само чрез подхранващите и структурообразуващи елементи (цинк, азот), а и като технология, силно променяща енергийния баланс на целия организъм в полза на бъдещия добив.

 • Приложен еднократно във фаза 2-4-ти лист на културите, но не по-късно от 6-ти лист, Руут спомага за по-доброто вкореняване, повишава студоустойчивостта и намалява риска от замръзване на третираните площи.
 • Третираните растения имат по-развити корени и напролет започват по-интензивно да усвояват вода и хранителни вещества от почвата, а по-тъмно зелените листа максимално усвояват и преработват слънчева светлина.
 • Крайният резултат от употребата на Руут е усилен растеж, навременно узряване, изравнена продукция и повишени добиви.
 • Руут е уникален продукт, създаден за извличане на максимални добиви и печалби от земеделието.

Начин на приложение

Руут се прилага листно, когато културата е в период на активен растеж, в следните дози и фази от развитието на културите:

Култура Доза Моменти на приложение
Оптимален момент Възможност за внасяне
Зимни зърнени култури, заедно с растежни регулатори 60 мл/дка 4 същински лист От начало на трети лист до края на братене
Зимни и пролетни зърнени култури 80 мл/дка Есенно-пролетно 4-ти лист средата на братене От начало на трети лист до края на братене
Слънчоглед 100 мл/дка 4 същински лист От 2-ри до 6-ти същински лист
Царевица (т.ч. и сладка) 120 мл/дка 4 същински лист От 2-ри до 6-ти същински лист
Рапица, бобови 80 мл/дка 4 същински лист От 2-ри до 6-ти същински лист
Лен 80 мл/дка 5 см височина 5-12 см височина
Тревни смески 80 мл/дка 4 същински лист От 2-ри до начало на братене (1-2 братя)
 • Руут се прилага с 8-20 л/дка вода и пръскачки, позволяващи равномерното му внасяне.
 • Руут е физически и биологически съвместим с повечето ПРЗ, но за нови, непробвани комбинации следва да се нарави тест за смесимост и поносимост на растенията.
 • Преди употреба прочети и спазвай указанията на етикета.